• İş planlaması ve organizasyonu yapmak,
• Hijyen kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
• Hamuru yoğurmak, dinlendirmek, açmak ve şekil vermek,
• Baklava, börek çeşidine göre kullanılacak iç malzemeleri hazırlamak,
• Fırına alarak uygun ısı derecesinde pişirmek,
• Şurup hazırlamak ve baklava özelliğine göre üzerine şurup vermek,
• Çeşitli baklavaları kalite kriterlerine uygun olarak hazırlamak, satışa- servise hazır hale getirmek,
• Gerektiğinde ürünlerin satışını yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirmek
• Menüde yer alan baklava ve tatlılar için gerekli olan malzemeleri düzenlemek ve eksik malzemelerin listesini hazırlamak,
• Kendine verilen görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, iyi ve doğru olarak yürütülmesinde amirlerine karşı sorumlu olmak
• Görev mahallindeki göreviyle ilgili usul ve esaslara riayet etmek,
• Yöneticiler tarafından mutfakla ilgili verilen görevleri yerine getirmek.
• Müşterilerle etkili iletişim kurarak, onların ihtiyaçlarını anlamak ve uygun çözümler sunmak.
• Amirleri tarafından verilecek benzer nitelikteki diğer görevleri yapmak.
Pasta Ustası
• Pastacı, pastayı tasarlamasının yanı sıra tutkallı hamur ile desenlerin 3 boyutlu olarak hazırlanmasında görev alır.
• Un, yağ, şeker, su ve yumurta gibi malzemeleri kullanarak hamur hazırlar ve hazırladığı hamuru yoğurarak şekil verir.
• Pastacı, şekillendirilmesi tamamlanan hamurun doğru oranlarda fırında ya da ocakta pişirilmesini sağlar. Ürünün yapımına göre kızartma işlemi de yapabilir.
• Pastanın tasarımına uygun hem pasta içi hem de pasta üstü süslemeleri için kremalar hazırlar.
• Pişen hamur süslemesi için çeşitli besin maddeleri kullanır. Bu besin maddeleri kakao, meyve, meyve şekerlemeleri, fındık, fıstık, ceviz veya çikolata gibi malzemeler olabilir.
• Pastacı, son olarak pişirilen ve süslenen pastayı servis için hazır hale getirir.
• Pasta yapım aşamasında kullanılan tüm araç ve gereçlerin temizliğinde ve bakımında görev alır. Gerektiği noktalarda araç ve gereçlerin basit onarımını da yapabilir.
Kebap Ustası
• Organizasyon ve iş planlaması yapabilmek, • Izgara yapılacak ya da pişirilecek etleri ve diğer ürünleri terbiye etmek,
• Etleri uygun biçimde parçalara ayırmak,
• Çalışma ortamına hijyen kurallarına en üst seviyede uymak ve dikkat etmek,
• Izgaranın temizliğini ve hijyenini sağlamak,
• Izgarayı kullanıma hazır hale getirmek ve etleri ızgarada pişirmek,
|