Aşçı Stajyeri

Aşçı Stajyeri

Dekares

  • Hessen & Baden Württemberg Eyaletleri / Gießen & Stuttgart civarları
  • İş süresi :


İş İlan Kodu:

DKR-HO-24.0002

DEKARES WEG Danışmanı:

Murat Güçlü

İş İlan Tarihi:

10.10.2024

Aday Sunma Son Tarih:

22.10.2024

DEKARES Business Ön Mülakat Son Tarih:

25.10.2024

İşveren Mülakatı Son Tarih:

28.10.2024


İş Adı:

Aşçı

Sektör:

HoReKa (Gastronomi)

İşyeri Konumu:

Hessen & Baden Württemberg Eyaletleri /

Gießen & Stuttgart civarları

Firma Menşei:

Türk

İstihdam Şekli:

Tam Zamanlı İstihdam

Vardiya Durumu

Yok

Maaş

2300 € - 3000 €

Toplam Talep Edilen Aday Sayısı

1 Ekmek ve Fırın Ustası 1 Kebap Ustası

4 Baklava Ustası

4 Kahvaltı Ustası

4 Şube Yöneticisi

5 Pasta Ustası

Toplam Sunulması Gereken Aday Sayısı

3 Fırıncı

3 Kebapçı

8 Baklavacı

8 Kahvaltıcı

8 Şube Yöneticisi

10 Pastacı

İş Tanımı:


Baklava ve Tatlı Ustası

İş planlaması ve organizasyonu yapmak,

Hijyen kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,

Hamuru yoğurmak, dinlendirmek, açmak ve şekil vermek,

Baklava, börek çeşidine göre kullanılacak iç malzemeleri hazırlamak,

Fırına alarak uygun ısı derecesinde pişirmek,

Şurup hazırlamak ve baklava özelliğine göre üzerine şurup vermek,

Çeşitli baklavaları kalite kriterlerine uygun olarak hazırlamak, satışa- servise hazır hale getirmek,

Gerektiğinde ürünlerin satışını yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirmek

Menüde yer alan baklava ve tatlılar için gerekli olan malzemeleri düzenlemek ve eksik malzemelerin listesini hazırlamak,

Kendine verilen görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, iyi ve doğru olarak yürütülmesinde amirlerine karşı sorumlu olmak

Görev mahallindeki göreviyle ilgili usul ve esaslara riayet etmek,

Yöneticiler tarafından mutfakla ilgili verilen görevleri yerine getirmek.

Müşterilerle etkili iletişim kurarak, onların ihtiyaçlarını anlamak ve uygun çözümler sunmak.

Amirleri tarafından verilecek benzer nitelikteki diğer görevleri yapmak.


Pasta Ustası

Pastacı, pastayı tasarlamasının yanı sıra tutkallı hamur ile desenlerin 3 boyutlu olarak hazırlanmasında görev alır.

Un, yağ, şeker, su ve yumurta gibi malzemeleri kullanarak hamur hazırlar ve hazırladığı hamuru yoğurarak şekil verir.

Pastacı, şekillendirilmesi tamamlanan hamurun doğru oranlarda fırında ya da ocakta pişirilmesini sağlar. Ürünün yapımına göre kızartma işlemi de yapabilir.

Pastanın tasarımına uygun hem pasta içi hem de pasta üstü süslemeleri için kremalar hazırlar.

Pişen hamur süslemesi için çeşitli besin maddeleri kullanır. Bu besin maddeleri kakao, meyve, meyve şekerlemeleri, fındık, fıstık, ceviz veya çikolata gibi malzemeler olabilir.

Pastacı, son olarak pişirilen ve süslenen pastayı servis için hazır hale getirir.

Pasta yapım aşamasında kullanılan tüm araç ve gereçlerin temizliğinde ve bakımında görev alır. Gerektiği noktalarda araç ve gereçlerin basit onarımını da yapabilir.


Kebap Ustası

Organizasyon ve iş planlaması yapabilmek,

Izgara yapılacak ya da pişirilecek etleri ve diğer ürünleri terbiye etmek,

Etleri uygun biçimde parçalara ayırmak,

Çalışma ortamına hijyen kurallarına en üst seviyede uymak ve dikkat etmek,

Izgaranın temizliğini ve hijyenini sağlamak,

Izgarayı kullanıma hazır hale getirmek ve etleri ızgarada pişirmek,

 


Kebapları talep edilen şekilde porsiyonlara ayırmak, süslemek ve sunuma hazır hale getirmek,

Menünün içeriğini göz önünde bulundurarak etlere uygun soslar hazırlamak,

Kullandığı aparat ve malzemelerin bakımını düzenli olarak yapmak.


Ekmek ve Fırın Ustası

Ekmek, simit gibi unlu mamullerin hamurunun yoğurma işlemini yapar.

Hamurun kıvamını elleriyle kontrol eder.

Hamuru istenilen boyutta bıçak veya makine yardımıyla keser.

Şekillendirilirmiş hamuru tepsilere yerleştirir.

Hamuru kabartma süresine ulaşana kadar bekletir.

Kabaran hamuru uzun saplı kürekler yardımıyla fırına yerleştirir.

Termostat ile sıcaklığı ayarlamak için fırın sıcaklığını kontrol eder.

Hamurun fırında kalma süresine dikkat eder.

Fırındaki hamurun görünüşüne bakarak pişme süresini hesaplar.

Pişme işlemi sonunda, ekmekleri uzun saplı kürek yardımıyla çıkartır.

El yardımıyla ekmek gibi üretilen unlu mamulün kontrollerini yapar.

İşlem sonrasında fırının temizliğini ve bakımını yapar.

Aranan Nitelikler:

21 - 44 yaş arasında olmak

Aşağıdaki diplomalardan birine sahip olmak

Meslek Lisesi Diploması Kalfalık Belgesi (16.maddeden) Ön Lisans / MYO Diploması Lisans Diploması

Alanında tecrübe sahibi olmak

Adli sicil problemi olmamak

Takım çalışmasına uygunluk, Esneklik, Güleryüzlü olmak

Eşin A1 il sertifikasına sahip olması (Aile ile birlikte gelinmesi durumunda)

Başvuru Belgeleri:

Pasaport

Ehliyet

Adli Sicil Belgesi

Özgeçmiş (CV de eğitim bilgilerinin yanı sıra mesleki açıdan hangi şirkette hangi faaliyetlerde bulunulmuş, hangi konularda uzmanlaşılmış olduğu belirtilmelidir.)

Eğitim Diploması (Meslek Lisesi, Kalfalık, Ön Lisans ya da Lisans Diplomasından en az

biri)

Varsa ilgili kurumdan alınmış mesleki denklik sonucu

Varsa Alan ve Dil Sertifikaları

 


Konaklama İmkanları:

Konaklama Organizasyonu; Adayla ilgili konaklama ihtiyacı öncelikle işverene sorulmaktadır. İşverenin konaklama imkanı sunması ve adayın konaklama şartlarını kabul etmesi halinde süreç yürütülecektir. Mevcut konaklama imkanlarının şartlarının Aday tarafından kabul edilmemesi halinde Aday ile görüşülür ve Aday’ın talep etmesi halinde ekstra ücret karşılığında DELOCAS firmamız tarafından Aday’a konaklama imkanı sunulur.

Kazanç ve Yan Gelirler:


Maaş: Aylık maaş tecrübeye, işyerinin durumu ve eyalete bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama brüt 2300-3000 € arasındadır.

Sürecin İşleyişi Hakkında Genel Bilgilendirme


Süreç adayın / partner kurumun başvuru belgelerini sunmasıyla başlar.

Yapılan kontroller sonrasında adayın iş için uygun olduğuna karar verilmesi durumunda aday / partner bilgilendirilir.

Adayın / Partnerin süreç şartlarına onay vermesi ve ilk ödemenin aday / partner tarafından yapılmasının ardından DEKARES WEG Danışmanlık görüşmesi ile hizmet süreci başlamaktadır.

Danışmanlık görüşmesi sonrası mesleki denklik ve iş başvuru dosyası hazırlama danışmanlık süreci başlamaktadır.

İş başvuru dosyasının hazırlanarak işverene sunulmasıyla birlikte, işverenin talebi durumunda işveren aday görüşmeleri gerçekleşebilir ya da işveren dosya üzerinden onay verebilir.

İşverenden mülakat onayı alan adayların mülakatları gerçekleştirilir.

Mülakat sonucu işverenden onay alan Aday ile işveren arasında iş sözleşmesi imzalanır.

İş sözleşmesi sonrası vize başvurusu gerçekleştirilir ve vize randevu hazırlıkları yapılır.

Vize başvurusunun ardından vizenin gelme süresi ortalama 3-6 ay arasındadır.

Adayın Almanya’da havaalanında karşılanması ve gerekli imkanların sunulabilmesi için uçak biletini almadan önce danışmanlık firmamızla irtibata geçmesi ve uygun bir tarih belirlenmesi gerekmektedir.

Adaya B Sınıfı ehliyetini çevirmesi için gerekli olan uygulamalar sunulur. Bu uygulama üzerinden sınav hazırlıklarına başlar.

Aday havalimanında karşılanır ve ilk adım danışmanlık hizmetleri sunulur.

Oturum ve çalışma izinleri için ilgili kurumlara başvurular gerçekleştirilir.

İlk 6 ay deneme süresidir. Bu süre içerisinde işveren Aday’ın çalışma yetkinliklerini yeterli bulmaması halinde işten çıkarma gerçekleştirebilir.

 


Açıklama ve Notlar:

Almanya'da net maaş üzerinden ödeme yapılmaz. Bu nedenle maaşlar brüt maaş olarak verilir. Net maaş ise kişinin bekar ya da evli olması, çocuklarının bulunması veya eşinin çalışmasına bağlı olarak değişir.

Kamu kurumlarının prosedürlerine ilişkin olarak net tarihler vermek zordur. Çünkü ülkelerarası ilişkiler sürecin kısalması veya uzamasında etkin rol oynamaktadır. Fakat Aday’ın belgeleri zamanında iletmesi halinde ortalama 6 ay içerisinde vize alınabilmektedir.

 

e-Bültene Kaydol

Bültene abone olarak iş ile alakalı gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

Bilgi İstek Formu